Hypistelymuhvit

Mikä on ollut läheisesi lempipaikka tai maisema, jossa hän on tuntenut olonsa kotoiseksi? Mikä on hänen lemmikkieläimensä, lempivärinsä, lempivuodenaikansa? Mieluisat asiat liittyvät tunnemuistoihin, asioihin, jotka herättävät positiivisia tunteita. Tunnemuistot ovat myös pysyvimpiä muistoja ja säilyvät yli vuosikymmenien. Tunnemuistoja voidaankin hyödyntää tehtäessä muistisairaalle personoitu hypistelymuhvi.

Lisätietoa hypistelymuhveista löydät tämän sivun alaosasta, hypistelymuhvien kuvien jälkeen.

Osta nyt

 

Hypistelyrannekkeet

Mikä hypistelymuhvi on?

Twiddle muff eli vapaasti suomennettuna hypistelymuhvi on kudottu, virkattu tai ommeltu muhvi, johon on kiinnitetty sekä ulko- että sisäpuolelle tupsuja, nappeja, helmiä, nauhoja, kulkusia, virkattuja, kudottuja tai ommeltuja pötkylöitä, eläinhahmoja ja/tai kukkia, virkkaamalla pehmeiksi päällystettyjä pullonkorkkeja, joissa on jotakin kilisevää sisällä. Muhvien suunnittelussa vain mielikuvitus on rajana.

Miten hypistelymuhvi toimii?

Hypistelymuhvi antaa toimintaan tottuneille käsille tekemistä, rauhoittaa, auttaa keskittymään, antaa iloa ja lohtua sekä palauttaa mieleen muistoja ja aktivoi. Hypistelymuhvin langat, muodot ja koristeet aktivoivat tuntoaistia ja antavat virikkeitä myös näkö- ja kuuloaistin kautta. Muhvien positiivisista vaikutuksista on myös tutkimusnäyttöä.

Teit hypistelymuhvin äidilleni. Kiitos siitä. Hän hypisteli sitä todella paljon. (Oili V. Loimaa)

Kenelle hypistelymuhveista on apua?

Hypistelymuhvien kohderyhminä ovat mm. muistisairaat, autistit ja näkövammaiset sekä henkilöt, joilla on adhd. Hypistelymuhveja on käytetty myös satutunneilla helpottamassa lasten kuuntelemiseen keskittymistä. Muhvin tai hypistelyrannekkeen voi antaa yksilöllisenä lahjana oikeastaan kenelle hyvänsä käsiä lämmittämään.

Muhvin saajan huomioiminen

Muhvin voi personoida muhvin saajan mielenkiinnonkohteet huomioiden: mikä paikka/maisema on hänelle erityisen rakas, mistä vuodenajasta/millaisista paikoista hän pitää jne.Muhvin personoinnin lähtökohtana voivat olla myös värit, muhvin saajan harrastukset ja muut mielenkiinnonkohteet.

Muuta muhvia tehdessä huomioitua

Muhvit ovat pestäviä ja kestäviä. Ne on tehty konepesun kestävistä materiaaleista ja huomioiden se, ettei niissä saa olla osia, jotka voivat irrota hypisteltäessä. Esimerkiksi napit tai helmet eivät sovellu kaikkien muhveihin ja jos niitä käytetään, tulee niiden olla hyvin kiinnitettyjä.

Esimerkkejä personoiduista muhveista

Muhvien hinta 40-50 €/kpl

Hypistelyrannekkeet 12,50€-15€/kpl

 

 

Jos haluat hankkia yksilöllisen muhvin, sen saaja huomioiden, lähetä viesti alla olevalla lomakkeella. Voit viestikentässä kertoa muhviin liittyvistä toiveista tai esimerkiksi siitä, mistä asioista muhvin saaja pitää.  Voimme myös yhdessä miettiä muhvissa huomioitavia asioita, kun otan sinuun yhteyttä viestisi saatuani.

Nimi*
Sähköpostiosoite*
Puhelinnumero*
Aihe*
Viesti*