Alisa designs on yhden naisen käsityöyritys, joka syntyi rakkaudesta käsillä tekemiseen. Alisa designs suunnittelee, toteuttaa ja myy käsintehtyjä muotinukkejen, Disney Animator nukkejen ja vauvanukkejen vaatteita ja lisävarusteita, nalle-, koira- ja kissalapasia, lasten villasukkia, vauvan asusteita, vauvan leluja, leikkiruokia, lelukäärmeitä, kännykkäkoteloita, hypistelymuhveja, aikuisten tossuja, pipoja ja lapasia sekä erilaisia sesonkituotteita mm. valeampiaiaspesiä ja joulukuusenkoristeita. Yksilölliset tuotteet ovat Alisa designsin omaa mallistoa, jonka toteutuksessa on hyödynnetty osittain kierrätysmateriaaleja. Teen käsityötuotteita myös tilauksesta.

Alisa designsin tuotteiden suunnittelussa yhtenä kantavana ajatuksena on hyvinvointi. Esimerkiksi nukenvaatteita suunnitellessani ja tehdessäni, pohdin leikin merkitystä lapsen kasvussa. Hypistelymuhveja tehdessäni hyödynnän puolestaan tunnemuistoja ja niiden merkitystä muistisairaan hyvinvoinnissa. Tuotteiden taustalla olevista tarinoista tulen kertomaan lisää tämän sivun blogiteksteissä.

Alisa designs aloitti toimintansa syksyllä 2019.Yrityksen nimessä Alisa on lyhenne omasta etunimestäni. Designs puolestaan viittaa siihen, että myytävät tuotteet ovat Alisa designsin omaa mallistoa ja tuotteet ovat yksilöllisiä: kaksi samantapaistakaan tuotetta eivät ole täysin identtisiä keskenään.

Perusta alkuvaiheen tuotevalikoimalle oli muodostunut jo aiempina vuosina. Olin tehnyt nukenvaatteita, lapasia,  hypistelymuhveja, valeampiaispesiä ja vauvojen asusteita lahjaksi, messuille myyntiin ja tilauksesta jo ennen Alisa designsin perustamista. Uusia tuotteita on tulossa valikoimaan. 

Messuilla ja tilauksesta olen myynyt myös esimerkiksi pitsienkeleitä, jotka on tarkoitus ottaa myös Alisa designsin tuotevalikoimaan. Lisäksi minulla on aiemmin tekemieni käsitöiden pohjalta ideoita uusiksi tuotteiksi. Tuotevalikoimaan voisi sisältyä esimerkiksi yksilöllisiä lasten neuleita sekä puutarhan somisteeksi tehtyjä pikkuruisia fairyhouse-taloja. Aika näyttää,  mihin suuntaan tuotevalikoima kehittyy. Vain mielikuvitus on rajana sille, mitä kaikkea käsillä voi tehdä.

Tuotesivuilta löydät lisätietoa Alisa designsin tuotteista ja tarinoista tuotteiden takana. Sivustolle on tulossa myös blogi, jossa kirjoitan tuotteisiin, käsillä tekemiseen jne. liittyvistä aiheista.

Tervetuloa tutustumaan tuotteisiin ja tarinoihin niiden takana