Anna-Liisa Lämsä

 

Olen Anna-Liisa Lämsä. Koulutukseltani olen mm. kasvatustieteen tohtori, kasvatuspsykologi,psykologian ja kasvatusaineiden opettaja, työkykykoordinaattori ja päivähoitaja.

Koulutustaustani näkyy myös käsityöyrittämisessä pedagogisena ja yleisemmin hyvinvointiin ja sen tukemiseen liittyvänä ajatteluna. 

Esimerkiksi nukenvaatteiden suunnittelussa taustalla on ajatus roolileikkien merkityksestä lasten kasvussa. Lapset käsittelevät leikin kautta suhdettaan ympäröivään maailmaan, olipa kyse eri ammattien ja roolien pohdinnasta tai vaikkapa koronapandemiaan ja/tai omaan tai läheisen sairastumiseen liittyvien ajatusten ja tunteiden käsittelystä. Olen huomioinut lasten kehitysvaiheet tuotteiden valmistuksessa myös tuotteiden turvallisuutena ja niin lasten asusteiden kuin nukenvaatteidenkin helppona puettavuutena.

Lapsille suunnatut lelut ja asusteet ovat Alisa designsin tuotevalikoiman perusta. Valikoimaan sisältyy kuitenkin asusteita ja muita tuotteita myös aikuisille. Niissä hyvinvointiajattelu näkyy materiaalivalinnoissa: kaksinkertaiset lapaset ovat lämpimiä, silkkialpakkapipot kutiamattomia ja bambupuuvilla tossut tuntuvat miellyttäviltä jalassa. Hypistelymuhvit puolestaan antavat muistisairaan levottomille käsille tekemistä ja maisemamuhvit palauttavat mieleen tunnemuistoja. Valeampiaispesät pitävät pörriäiset pois paikoista, jonne niitä ei haluta. Tällä on suuri merkitys erityisesti ampiaisenpistolle allergisille, mutta pitämällä ampiaiset pois mm. kuistilta, parvekkeelta, leikkimökistä ja ulko-oven läheisyydestä, voidaan lisätä ulkotilojen turvallisuutta ja viihtyisyyttä myös yleisemmin.

Alisa designsin tuotteet ovat pääosin itse suunnittelemiani. Ideoita niihin olen toki saanut muiden tekemistä tuotteista. Muiden tuotteet tai tilaajan toiveet toimivat lähtökohtana. Tuosta eteenpäin ideointi tarjoaa minulle myös älyllisiä haasteita, kun pohdin, miten toteuttaa tuote, olipa kyse tilaustyöhön liittyvistä asiakkaan toiveista tai omista tuoteideoistani.

Alisa designsin varastosta löytyy laajeneva valikoima tuotteita heti tilaajille lähetettäväksi. Lisäksi teen jatkuvasti tuotteita tilauksesta, suunnitellen tuotteet asiakkaan toiveista lähtien. Tilaustuotteet saan lähetysvalmiiksi pääsääntöisesti viikon kuluessa tilauksesta. Pientä viivettä voi aiheuttaa, mikäli tarvittavia materiaaleja ei ole heti saatavilla, vaan joudun tilaamaan niitä.

Toimin käsityöyrittäjänä rakkaudesta käsitöihin. Jokainen tuote on rakkaudella tehty ja tuotteen osat liitetty huolellisesti toisiinsa asiakkaan tyytyväisyys mielessäni. Tervetuloa tutustumaan tuotevalikoimaani! Ota yhteyttä, jos haluaisit jonkin sellaisen tuotteen, mitä ei valikoimasta vielä löydy. Pian sellainen voi löytyä :)